DREAMWEST – LIVE! AT COEN’S (EP)

Zangeres Jolanda Haanskorf en gitarist-zanger Bill Parker vormen sinds begin 2019 samen met gitarist Michiel Spek en diens drummende tweelingsbroer Coen Spek een rock’n’roll-muziek spelend kwartet uit Zuid-Holland. De Spek-broers waren in Rotterdam en omgeving voordien ook bekend onder de naam ‘The Dutch Bacon Brothers’.

De naam van deze nieuwe rockband is ‘Dreamwest’ en ze namen in het huis van Coen Spek een live-ep op met in totaal zes nummers die Bill Parker voor de groep heeft geschreven. Die opname vond plaats op 24 november 2019 tijdens een zondagnamiddag en de hele ongefilterde en ‘recht-voor-de-raap’-gebrachte set bestond uit 26 nummers waar ze nadien zes stuks uit hebben gedistilleerd.

De songs die het minialbum “Live! At Coen’s” uiteindelijk hebben gehaald zijn “Missing You Tonight”, “Open Your Heart”, “Embers”, “Gold Coast Is Burning”, “Self Portrait” en “A Real Hard Time”. In het openingsnummer “Missing You Tonight” zingen Jolanda en Bill samen, maar singer-songwriter Bill Parker is in de overige vijf nummers duidelijk de leadzanger van ‘Dreamwest’, terwijl Jolanda Haanskorf voor harmony en backing vocals bij die songs zorgt.

Op 1 februari zullen ze de release van deze live-cd vieren met een concert in het zaaltje van de ‘Vulcaan Bierbrouwerij’ in Vlaardingen. Met een glaasje van het daar gebrouwen bier in de hand zal het werk van ‘Dreamwest’ ongetwijfeld fris en sprankelend overkomen bij het aanwezige publiek. Voor bier en plezier dus allen daarheen!

(valsam)

Artiest info
Website